'Hitam Pekat Hati, Dah Kira Kafir Dia Ni' - Terlampau Seksi, Alicia Amin Dituduh Kafir

Apalah gunanya ruangan komen di laman sosial jika tidak digunakan sebaiknya oleh warga laman sosial untuk melemparkan kecaman dan menghukum serta saling mengkafirkan orang lain.

Itulah yang terjadi di ruangan komen laman Instagram Alicia Amin yang juga merupakan perserta Asia’s Next Top Model (ANTM) musim kelima.


Alicia Amin atau nama sebenarnya, Raja Alicia Raja Amin yang berusia 22 tahun mula mendapat perhatian warga laman sosial apabila gambar bogelnya menggayakan pakaian dalam tersebar. Malah perkongsian gambar daring di Instagram juga turut mengundang rasa tidak puas hati sesetengah lapisan masyarakat.

Selain turut membintangi drama Melayu bersama Mira Filzah dan Aliff Aziz, nama Alicia Amin turut melonjak naik baru-baru ini di atas kenyataannya yang menyelar segelintir Melayu yang tidak boleh menerima aksinya berbogel yang dilakukannya di atas nama fesyen.Sementara itu, ada juga yang mempertikaikan status agama Alicia selain mempersoalkan tatu yang jelas terlihat di dalam beberapa gambar lain yang dimuatnaik di tubuh model dan pelakon baru ini.

Makin dibaca komen, makin takut pun ada kerana pengguna laman sosial meninggalkan komen bagi tiada hari esok untuk Alicia. Namun malangnya, Alicia sendiri menjelaskan bahawa dia tidak akan membaca komen negatif agar tidak terkesan dengan perkara tersebut.

Bak kata Fattah Amin, doakan yang baik-baik saja.

'Hitam Pekat Hati, Dah Kira Kafir Dia Ni' - Terlampau Seksi, Alicia Amin Dituduh Kafir 'Hitam Pekat Hati, Dah Kira Kafir Dia Ni' - Terlampau Seksi, Alicia Amin Dituduh Kafir Reviewed by kraken san on Tuesday, September 12, 2017 Rating: 5
Powered by Blogger.