Restoran Di Sibu Kantoi Hidang Daging Anjing Sejak 30 Tahun Lalu

Sibu - Sebuah gerai makanan yang menghidangkan menu istimewa, daging anjing kepada pelanggannya sejak 30 tahun lalu hanya diketahui pihak berkuasa selepas membuat serbuan, petang kelmarin.

Gerai makanan di Lorong Rambutan, di sini, diserbu Polis Diraja Malaysia dengan kerjasama Jabatan Perkhidmatan Veterinar (JPV) Sibu dan Majlis Perbandaran Sibu (MPS).

Susulan serbuan jam 2.35 petang, pengusaha gerai makanan, lelaki berusia 54 tahun itu ditahan bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 428 kanun keseksaan.

Pegawai Veterinar Sibu, Dr Wong Kiong Keng berkata, serbuan dilakukan sebagai langkah pencegahan penularan wabak rabies di negeri ini selepas menerima aduan awam.

Bagaimanapun, beliau berkata, setakat ini pihaknya tidak menerima sebarang laporan berhubung kesan dari hidangan anjing yang dijual di gerai itu.
Restoran Di Sibu Kantoi Hidang Daging Anjing Sejak 30 Tahun Lalu Restoran Di Sibu Kantoi Hidang Daging Anjing Sejak 30 Tahun Lalu Reviewed by kraken san on Thursday, July 13, 2017 Rating: 5
Powered by Blogger.