Gadis Hampir Buta Akibat Tonton Drama Korea Tanpa Henti

Seorang gadis berusia 20 tahun dari negara China hampir buta dan terpaksa dibawa ke sebuah hospital akibat menonton drama bersiri Korea tanpa henti.

Gadis itu menghabiskan cuti hujung minggunya menonton drama bersiri Cheese In The Trap dan Descendants of the Sun secara marathon menggunakan tablet.

Selepas selesai menyaksikan dua drama bersiri itu, gadis itu mengalami kepedihan di bahagian mata, kabur penglihatan dan sakit kepala.

Tidak tahan menanggung sakit, gadis itu segera mendapatkan rawatan di hospital. Doktor mengesahkan gadis itu mengalami acute glaucoma.

Menurut doktor, jika gadis itu melengahkan rawatan di hospital, penyakit acute glaucoma yang dialami oleh gadis itu boleh menyebabkan dirinya buta.

Wanita itu bernasib baik kerana segera mendapatkan rawatan dan menjalani pemulihan sehingga dirinya sembuh seperti sediakala.
Gadis Hampir Buta Akibat Tonton Drama Korea Tanpa Henti Gadis Hampir Buta Akibat Tonton Drama Korea Tanpa Henti Reviewed by kraken san on Friday, July 07, 2017 Rating: 5
Powered by Blogger.