Baru 16 Hari Berpantang, Suami Paksa Isteri Beraya Sampai Keletihan

Tempoh berpantang merupakan tempoh pemulihan fungsi kewanitaan selepas melahirkan anak. Wanita yang baru bersalin memerlukan tempoh ini untuk pulih kembali seperti sedia kala dari tekanan perasaan mahukan kecederaan.

Jika mengikut adat kaum Melayu, tempoh berpantang adalah selama 44 hari supaya badan wanita bersalin dapat pulih serta berehat dan mengembalik kecerdasan badan. Ianya satu tempoh yang agak penting bagi wanita terutama yang mahu kembali kepada bentuk badan yang asal.

Satu perkongsian yang dipetik dari laman satu grup Facebook Kelab Ibu Hamil Berpantang Dan Menyusu Bayi amat mengejutkan ramai netizen. Ianya mencetuskan pelbagai reaksi terutama dari golongan wanita yang marah dengan apa yang dilakukan oleh suami kepada birasnya yang juga seorang ibu yang baru sahaja melahirkan anak 16 hari yang lalu.

Menurut wanita berkenaan, suami kepada birasnya itu memaksa isterinya untuk keluar beraya malah dipaksa naik motosikal oleh suaminya untuk pulang ke rumah. Ikuti perkongsian di bawah.

Giler punya laki..bod*h...

Saya sangat kasian kepada biras saya, hari ini masuk hari ke 16 hari dia berpantang, tapi suaminya paksa dia ikut beraya, yang sedihnya suami dia kata kalau tak ikut beraya lebih baik tak payah beraya sampai bila-bila.

The F**K punya perangai suami,(maaf tercarut sebab emo), waktu saya ambil gambar ini si ibu keletihan sangat-sangat.

Bukan dia boleh makan menu-menu raya dan kuih pun, yang sadisnya si ibu yang kena dukung anak ini dan hampir jam 10 malam, cuba bayangkan adik ipar jenis tak boleh tegur ini, baby dibawa beraya kehulu kehilir berganti rumah, tak faham betul lelaki jenis ini.

Sebelum ini dia paksa isteri dia balik rumah mentua naik motosikal, bayangkan jahitan belum kering, biras saya ini orangnya lembut, keluarga suami saya ini ramai yang bidan, jadi sedikit sebanyak saya boleh bagi nasihat tentang pantang larang dalam berpantang., tetapi suami dia jenis tak terima pandangan dan nasihat orang.

Saya mohon sangat-sangat ibu-ibu dalam group ini dan saya yakin ada bapa-bapa yang follow group ini juga, mohon sangat, berdoalah supaya suami dia (adik ipar saya) lembut hatinya dan faham keadaan tubuh seorang ibu yang sedang berpantang.

Mohon sangat-sangat kita sama-sama berdoa, mudah-mudahan doa dari ramai orang buat hari si suami terbuka untuk faham keadaan isterinya.
Baru 16 Hari Berpantang, Suami Paksa Isteri Beraya Sampai Keletihan Baru 16 Hari Berpantang, Suami Paksa Isteri Beraya Sampai Keletihan Reviewed by kraken san on Thursday, June 29, 2017 Rating: 5
Powered by Blogger.