Biodata Faizz Nur Adik Nahas DUKE Pecah Amanah RM300K

Biodata siapa Faizz Nur adik kepada mangsa nahas kemalangan DUKE songlap dan pecah amanah duit sumbangan orang awam berjumlah RM300,000. Masih ingat lagi kes Myvi berlumba haram dan langgar sebuah Pajero di Lebuhraya DUKE 2 Mei 2015 tahun lalu? Dalam kes tersebut, pasangan suami isteri dalam kereta pajero, Fairuz Nizam Husain dan Nova Safitri Azhari serta anak bongsu mereka, Nur Firuza Annisa, tujuh bulan maut meninggalkan dua anak mereka, Nur Firuza Amira; 8, dan Nur Firuza Aqila; 4, bergelar anak yatim piatu. Terdahulu, sumbangan RM300,000 hasil derma kilat telah didermakan kepada Faizz Nur selaku adik kepada Allahyarham selaku mandat untuk menjaga 2 anak kecil tersebut sehingga dewasa. Namun kakak kepada Faizz Nur iaitu Yusnida Husian, 48, yang mendakwa adik bongsunya itu ‘pecah amanah’. Ia susulan Faizz Nur gagal menyalurkan wang sumbangan orang ramai berjumlah RM300,000 kepada dua anak perempuan pasangan maut kemalangan Duke mei tahun lalu. Selain itu, Faizz Nur juga gagal menjaga dua anak perempuan seperti yang dijanjikan sebaik kemalangan arwah abangnya di media.

Biodata Faizz Nur Adik Nahas DUKE Pecah Amanah RM300K

Nama Penuh: Muhammad Faizznur Asyraf Husain

Umur: 30 Tahun

Asal: Selangor

Profil Facebook: Faizz Nur

Kerjaya: Usahawan

Jawatan: Co-Founder Panca Sitara Cafe

Status Perkahwinan: Baru Berkahwin dan anak satu

Status Adik Beradik: Adik bongsu kepada Allahyarham Fairuz Hussein (Kemalangan Pajero di Lebuhraya DUKE Mei Tahun lalu)

Senarai Dakwaan Terhadap Faizz Nur

  • Menaburkan janji manis untuk menjaga dua anak perempuan arwah abangnya namun gagal berbuat demikian.
  • Mendakwa RM300,000 hasil derma kilat kemalangan arwah abangnya adalah miliknya sebab wang itu masuk ke akaun bank atas namanya.
  • RM300,000 derma tersebut sepatutnya digunakan untuk tujuan persekolahan dua anak perempuan abangnya namun Faizz didakwa mengggunakan wang itu untuk kepentingan diri sendiri atau kemewahan sendiri.
  • Faizz Nur juga telah menyerahkan hak jagaan 2 anak perempuan abangnya kepada kakaknya Yusnida sehingga kini. Sepatutnya Faizz Nur yang diamanahkan untuk menjaga kedua beradik tersebut.
  • Yusnida mendakwa hanya RM12,000 disalurkan kepada 2 anak ini namun selebihnya daripada RM300,000 digunakan oleh Faizz.


Sidang Media Yusnida Dakwa Faizz Nur Songlap RM300K & Insuran 50K

Menurut Yusnida, tujuan sidang media diadakan adalah untuk menuntut hak bagi kedua-dua anak yatim piatu tersebut yang dinafikan hak mereka oleh bapa saudara sendiri. Tambah Yusnida lagi, dia menjaga kedua beradik itu seminggu selepas kematian kedua ibu bapa mereka sehingga sekarang. Selain itu, Faizznur langsung tidak memberikan wang sumbangan orang ramai terhadap dua beradik itu sebaliknya mendakwa wang itu merupakan miliknya memandangkan ia dimasukkan ke dalam akaun banknya. Faizznur yang sebelum ini mewar-warkan kepada pihak media bahawa dia bakal menjaga kedua-dua anak buahnya itu langsung tidak menjaga mereka sebaliknya hal itu diserahkan bulat-bulat kepada Yusnida sekeluarga. Menurut Yusnida, dua anak saudara dalam jagaannya hanya menerima RM12,000 sahaja sedangkan jumlah sumbangan orang ramai dianggarkan kira-kira RM300,000.


Biodata Yusnida Dakwa Adiknya Faizz Nur Pecah Amanah

Nama Penuh: Yusnida Binti Husain

Umur: 48 Tahun

Status: Kakak Kedua kepada ALLAHYARHAM Fairuz Nizam Husain dan merupakan seorang kakak kepada Faizz Nur.

Tuntutan Yusnida Terhadap Faizz Nur:

  • Faizz Nur telah pecah amanah kerana tidak menjaga kedua beradik itu seperti yang dijanjikan. Wang derma kilat RM300,000 sepatutnya digunakan untuk perbelanjaan dua beradik tersebut tapi telah disalah gunakan.
  • Keluarga sebelah ibu (Nova Safitri) telah membuat satu penipuan mengatakan mereka telah menjaga anak-anak ini, pergi keluarkan duit insurans bapa mereka (Fairuz Nizam) bernilai RM50,000. Seringgit tidak dihantar untuk anak-anak ini. Orang lain semua ambil kesempatan, tak pernah jaga anak ni pun- luah Yusnida


Lagi Foto Faizz Nur Kini Sudah Berumah Tangga

Untuk info terkini, selepas 3 Minggu kemalangan maut melibatkan arwah abangnya pada Mei 2015 lalu. Faizz Nur kini sudah berumah tangga dan dikurniakan seorang cahaya mata. Namun timbul persoalan apabila Faizz Nur dalam bulan yang sama arwah abangnya meninggal telah melangsungkan perkahwinan secara besar-besaran dan mewah. Difahamkan, hanya 3 minggu sahaja Faizz Nur mampu membuat persiapan kahwin dengan cepat. Timbul dakwaan dikalangan netizen adakah Faizz Nur menggunakan sebahagian wang derma RM300K untuk majlis perkahwinnya.


Janji Faizz Nur Untuk Jaga 2 Anak Mangsa Nahas DUKE

Sejak kemalangan maut melibatkan arwah abangnya, Faizz Nur telah berjanji untuk menjaga kedua anak abangnya itu hingga dewasa. Namun kini langsung tidak menjaga mereka sebaliknya hak jagaan itu diserahkan bulat-bulat kepada kakaknya Yusnida sekeluarga.


Wang RM300,000 Telah Disalurkan Ke Akaun Bank Faizz Nur

Terdahulu, orang ramai yang bersimpati akan nasib kedua beradik nahas DUKE telah menderma hasil kutipan hampir RM300,000 ke akaun milik Faizz Nur (bapa saudara mereka). Namun RM300,000 itu telah disalah gunakan dan tidak disalurkan kepada kebajikan 2 beradik tersebut.


Foto Anak Yatim Piatu Nur Firuza Amira Dan Nur Firuza Aqila

Gambar anak nahas kemalangan Duke kini bergelar anak yatim piatu selepas terlibat kemalangan Duke pada 2 Mei 2015 lalu. Kedua-dua beradik ini didakwa tidak lagi dijaga oleh bapa saudara mereka iaitu Faizz Nur.

Nur Firuza Amira; 8 tahun


Nur Firuza Aqila; 4 Tahun


Terdahulu Foto Kemalangan Maut Lebuhraya Duke 2 Mei Tahun Lalu

Dalam kemalangan maut Mei 2015 lalu melibatkan 6 buah Myvi lumba haram hingga menyebabkan sebuah Pajero terbebas. Pasangan suami isteri dalam kereta pajero, Fairuz Nizam Husain dan Nova Safitri Azhari serta anak bongsu mereka, Nur Firuza Annisa, tujuh bulan maut meninggalkan dua anak mereka, Nur Firuza Amira; 8, dan Nur Firuza Aqila; 4, kini bergelar anak yatim piatu.

Biodata Faizz Nur Adik Nahas DUKE Pecah Amanah RM300K Biodata Faizz Nur Adik Nahas DUKE Pecah Amanah RM300K Reviewed by Unknown on Thursday, October 20, 2016 Rating: 5
Powered by Blogger.